Rabattföretag nobbar Google-bud på 41 miljarder

Amerikanska rabattkupongsföretaget Groupon avböjer ett bud från Google på 6 miljarder dollar, skriver Svenska Dagbladet. Groupon är världens snabbast växande företag just nu och framgångarna har placerat företaget i it-jättarnas blickfång.

Amerikanska Groupon skickar rabattkuponger till sina kunder via e-post, baserat på var kunderna bor och är det företag som växer snabbast i världen just nu.

Redan i november kom ett uppköpserbjudande från Google. Budet låg då på 2,5 miljarder dollar, vilket motsvarar ungefär 17 miljarder kronor, skriver SvD.

Groupon fortsätter att tacka nej till Googles bud, trots att det nu höjts avsevärt till 6 miljarder dollar, motsvarande 41 miljarder.

En anledning till att bolaget valt att tacka nej till budet är enligt Bloomberg att Groupons vd och grundare, Andrew Mason, oroas över vad som skulle hända med den strategiska inriktningen och de anställda utifall Google köpte företaget. En annan anledning är enligt Svd att Goupon siktar på börsnotering.

Företaget finns i 34 länder och har 3.100 anställda. Svenska Kinnevik äger en del av företaget sedan Groupon köpte upp MyCityDeal som Kinnevik, enligt SvD, ägde 12 procent av.

 

Källa: DI 2010-12-06

http://di.se/Default.aspx?pid=221883__ArticlePageProvider&epslanguage=sv