Succé för sms-biljett på bussen

Bekvämlighet och säkerhet gör att mobiltelefonen stiger fram som ett allt vanligare betalningsmedel inom kollektivtrafiken.

Sedan i fjol går det att använda mobiltelefonen för att betala resan med kollektivtrafikbolag som till exempel Storstockholms lokaltrafik, Västmanlands lokaltrafik, Västtrafik och Östgötatrafiken.

– Om fler kunder betalar sin resa med sms-biljett minskar kontanthanteringen ombord på bussarna. Detta innebär en ökad trygghet för förare och resenärer, säger Andreas Porswald, kommunalråd i Västerås stad. På sikt kan restiderna minska genom att resenärerna köper sin biljett innan de kliver ombord på bussen.

I Stockholm kan alla som ringer via en svensk mobiloperatör köpa zonbiljett med sin mobiltelefon genom att skicka en kod med sms till telefonnummer 72150. I retur kommer en sms-biljett som gäller i 75 minuter.

Enligt Tele2 är bolagets kunder särskilt flitiga med att dra nytta av denna relativt nya möjlighet. Hittills i år har de köpt över en miljon sms-biljetter. Thomas Ekman, ansvarig för privatmarknaden på Tele2, menar att framgången beror på att folk alltid har mobilen med sig:

– Vi förutser att mobilen inom de närmaste åren kommer att ersätta kontanter på många användningsområden. Dessutom är det ett mer miljövänligt sätt att hantera både kontanter och biljetter med mobilen.

Att döma av en färsk undersökning som gjorts av Market Direction på uppdrag av Tele2 vill svenska mobilkunder även kunna slanta upp för andra varor och tjänster med hjälp av mobilen. Störst är intresset för sms-betalning av parkering (67 procent) och biobiljetter (61 procent).

(Källa: Upphandling24 2008-03-24)

http://upphandling24.idg.se/2.1062/1.152077