"Serieentreprenören" har kostat dig 2 miljarder

Skåningen Christer Fåhraeus har tagit fyra bolag till börsen. Succér har utlovats men Dagens Industri konstaterar i en krönika att löftena på skam. Förlusterna uppgår enligt tidningen till 2 miljarder kronor.

Cecilia Johansson skriver i DI-krönikan att det är skattebetalarna som tvingats stå för notan för entreprenörens misslyckade börsnoteringar.

Agellis Group - som sysslar med mätinstrument för gruv- och metallindustrin - är senast i raden av listningar från Chister Fåhraeus. Bolaget tog klivet in på First North för fyra månader sedan och redan har 40 procent av börsvärdet gått upp i rök, framgår det i Dagens Industri.

Tidigare har "Skånes serieentreprenör" misslyckats med Anoto, Precise Biometrics och Cellavision, enligt DI som berättar att tongångarna varit uppblåsta:

"I alla tre fallen handlar det om samma sak: innovativ och bejublad teknik som ska få sitt genombrott hos en bredare publik", skriver Cecilia Johansson som konstaterar att börsfiaskona inte låtit vänta på sig utan resulterat i "ständiga förluster och ständiga nyemissioner".

(Källa: Dagens PS, 2008-04-10)

http://www.dagensps.se/article.aspx?articleID=38856&categID=287