Årets pionjär finns i Söderhamn

GÄVLE Årets företagarpionjär i länet är Souheil Sosso Bcheri. Han driver e-legitimationsföretaget Eurodocs i Söderhamn.

I går fick han Internationella företagarföreningens pris Årets pionjär för sin nydanande affärsidé.

– Det är ett litet erkännande. I mitt fall är det jätteviktigt, säger Souheil Sosso Bcheri.

Han har kämpat med sin idé trots omgivningens tvivel under de snart nio år som gått sedan han startade sitt nätsäkerhetsföretag, som erbjuder ett leg med många tillämpningar.

– Folk säger att det är för bra för att vara sant.

I sitt tacktal liknade han sin situation vid att veta den rätta lottoraden men inte ha pengar att köpa en kupong för.

Han är matematiker, har jobbat länge med it och datorer och sett alla problem med förfalskningar, stölder, bedrägerier och pedofiler som förekommer. Det vill han sätta stopp för. Efter att ha slutat med marknadsundersökningar och flyttat till Söderhamn startade han sitt företag, riktat mot såväl myndigheter som näringsliv. Det har varit tufft berättar han. Han har satsat egna pengar och kämpat ändå upp i regeringsrätten för att få delta i offentliga upphandlingar, någon han inte har tillåtits. I dag han han bland annat Telia som kund och åtta anställda.

Souheil Sosso Bcheri är den första i länet att bli Årets pionjär. Det är ett nyinstiftat pris som ska delas ut vid sidan av Årets nybyggare. Båda prisen går till människor som flyttat till Sverige från andra länder och framgångsrikt startat eget. Senare i höst utses en pionjär i landet bland länens kandidater.

(Källa: Gefle Dagblad 2008-09-23) http://gd.se/nyheter/gavle/1.136002